Plusy wegetarianizmu!
• Niska kaloryczność spożywanych produktów.
• Udowodnione jest, że wegetarianie są bardziej wytrzymali fizycznie.
A to ciekawe!
- 2 jabłka.
- 1 łyżka soku z cytryny.
- 1 łyżeczka cynamonu.
- 2 szklanki mąki.
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej.
- 1/3 łyżeczki soli.
- 1 szklanka mleka kokosowego(ja dodaje migdałowe)
- Jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kosteczkę, wymieszać z sokiem z cytryny i cynamonem.
- Mąkę wsypać do miski, dodać cukier, sodę, sól, wymieszać. Mleko kokosowe z puszki wymieszać, odmierzyć potrzebną ilość, lekko podgrzać w celu uzyskania jednolitej konsystencji.
- Zrobić wgłębienie w mące, wlać w nie mleko kokosowe, olej (kokosowy należy roztopić), ocet oraz wanilię, delikatnie i krótko wymieszać łyżką łącząc składniki.
- Dodać jabłka i znów wymieszać. Wyłożyć do papilotek w formie na muffiny, posypać rodzynkami i brązowym cukrem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 25 minut.